Zaziki Olandiki

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Vijzel
  • Rasp
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Dag 1:
  2. Leg een grote herenzakdoek in een vergiet en giet er het pak op.
  3. Bind de punten bij elkaar en hang het geheel op in de koelkast, met een grote schaal eronder op ruime afstand.
  4. De zakdoek mag het uitgelekte vocht niet raken!
  5. Drink het eerste glas Ouzo of Raki en ga naar bed.
  6. Dag 2:
  7. Schil de komkommer en rasp hem grof in slierten.
  8. Plaats de massa in een vergiet en strooi het erover.
  9. Laat een uur staan, schep af en toe om en druk erop.
  10. De bedoeling is, dat de komkommer zijn vocht afstaat, zodat de zaak niet te waterig wordt.
  11. Houd je niet van (Grieks eten is ), spoel dan de komkommer halverwege schoon onder de kraan.
  12. Ondertussen:
  13. pureer de , en in een blender of vijzel.
  14. Meng de uiltgelekte , de droge komkommermassa en de vette - en knoflookcrème goed door elkaar en zet in de koelkast.
  15. Drink het tweede glas leeg en ga naar bed.
  16. Dag drie:
  17. Drink het derde glas, proef en meng het vierde glas door de zaziki.
  18. Dien direct op met vers Turks brood of Patades Magikes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
40 kcal
2%160 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zaziki Olandiki