Zandkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Meng de , , , en de boter in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter (het is raadzaam om eerst los op het werkblad aan te brengen zodat de zandkoekjes goed los kunnen komen van het blad).
  3. Hierna kun je de koekjes uitsnijden met een vormpje op glas.

    Vet een bakplaat in en leg de zandkoekjes er op.
  4. Bak de zandkoekjes 15 minuten in een oven van 180 graden C.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Zandkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zandkoekjes
VariatieAantalGang
Zandkoekjes13Taart en gebak
Zandkoekjes met paranoten en aardbeien1Koekjes
Suikervrije zandkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (410)

Zandkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 410 recensies
RESET

Ik had zelf 1,5 ei gebruikt aangezien ik veel bloem over had alleen toen werd het deeg heel plakkerig. Met een beetje bloem en dergelijk is het goed gekomen.
Anoniem 17 juli 2017
Heeeeerlijjk! Gebruik dit recept altijd bij zandkoekjes, beetje zout erbij en dan bestijken met melk en suiker eroverheen gooien.
Z 11 juli 2017
Super recept! Makkelijk en de koekjes zijn heerlijk
Jenny 18 juni 2017
De koekjes waren super lekker! ;)
Lisa en Veerle 21 april 2017
Super lekker! Maak ze wel met zelfrijzend bakmeel dan zijn ze zachter.
Mv 2 oktober 2016
Erg lekker en makkelijk om te maken.
5 maart 2016
Hoi, Voor de tweede keer dit recept gemaakt. Ze zijn echt heerlijk. Ik doe alleen 50 gram suiker ipv 100 gram. De eerste keer heb ik bij de helft van het deeg ook nog cacaopoeder toegevoegd, maar hi... Lees reactie
M 3 maart 2016
Doe er citroen door heen; nog lekkerder!
Iemand 28 december 2015
Zandkoekjes zijn mijn lievelingskoekjes zeker met suiker!
Nikki 27 december 2015
Zandkoekje is mmmm en heerlijk
Christianne 26 december 2015
Stom! Maar wel lekker!
Hoi 16 mei 2015
Lekkerder met een klein beetje zout. Maak ze niet te dun, want dan worden ze keihard (tenzij je ze minder lang in de oven zet).
Rianne 12 april 2015
Ze zijn heerlijk mijn broertje wilde een hap uit het deeg; ik persoonlijk vind het deeg ook heerlijk ;)
Ernest 18 februari 2015
Ze zijn lekker.
Simone 1 februari 2015
Ik maak deze koekjes al jaren en steeds een succes :) vandaag ga ik ze eens maken met glutenvrije bloem omdat er 1 neefje een allergie heeft en nooit kan meeproeven.
veecee 30 januari 2015
Super gemakkelijk en lekker recept, leuk om met je kleinkinderen te doen, succes verzekerd!, Bomma tennis
Bomma Tennis 14 januari 2015
Met cacoa is nog lekkerder
Gerrit 23 december 2014
Het is echt lekker, maar het is soms wel vervelend dat het deeg soms uit elkaar valt, maar ik heb er wel iets op gevonden; je moet het deeg in een balvorm kneden en dan moet je dat ook nog goed kneden... Lees reactie
Maartje 21 december 2014
De meisjes maken ze super graag klaar en ze zijn dan ook super lekker! Top!
Els Claes 20 december 2014
Jammie, ik heb met mijn moeder, vriendin en broertje koekjes gebakken. We hebben ze al vaker gemaakt en ze zitten al in de oven. mmm ik heb er echt zin in. We hebben allemaal verschillende vormpjes ge... Lees reactie
Merel van Dam 21 september 2014
Ze staan in de oven en ik weet dat ze heerlijk zijn.
yops 21 augustus 2014
Echt geweldig! Hebben ze binnen een halfuur met z'n vijven opgevroten. Superlekker!. Ze zijn ook ontzettend lekker als je er klonten chocola door het beslag doet en ook nog een klein beetje glazuu... Lees reactie
Someone 10 augustus 2014
Wauw! Heerlijk dit recept, 5 sterren 👍
Annabel 8 mei 2014
Het is wel goed alleen die koekjes op het plaatje zijn echt heel raar. Die zijn vast door chefkoks gemaakt.
Teddy 15 maart 2014
De koekjes zijn lekker, maar 200 graden was voor mij te hoog (elke oven verschilt een beetje), op 170 graden waren ze perfect goudbruin. recept goedgekeurd :-)
Anneleen 14 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
koek
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
115 kcal
5%2760 kcal
Vetten
2 g.
3%48 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%24 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
4%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
4%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zandkoekjes