Zalmrisotto met tuinerwten en wortel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de vis in stukjes.
  3. Breng 550 mililiter water aan de kook en los hierin het bouillontablet op.
  4. Smelt de in een hapjes- of braadpan en fruit hierin de glazig.
  5. Voeg de toe en fruit deze ook glazig.
  6. Schenk er al roerend 100 mililiter warme bouillon bij en laat de rijst de bouillon opnemen.
  7. Schenk de rest van de bouillon erbij, voeg de en wortelen toe en breng het aan de kook.
  8. Kook het in 15 minuten gaar.
  9. Voeg na 10 minuten de zalm toe en warm het gerecht, afgedekt nog 10 minuten door.
  10. Roer de door de risotto en breng het gerecht op smaak met zout, peper en .
  11. Schep de zalmrisotto in 4 diepe borden en strooi de erover.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kookroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kookroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zalmrisotto met tuinerwten en wortel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker recept, alleen die rare term tuinerwten stoort me, tuinerwten bestaan niet. Het is een dwaze uitvinding van een supermarktketen, gewoon beroerd vertaald Engels. Zoals helaas zo vaak. En waarom ... Lees reactie
Gerard van der Leeuw 25 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
435 kcal
21%1740 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmrisotto met tuinerwten en wortel