Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Spoel 6 vormpjes (à 150 ml) of kopjes om met koud water.
    Bekleed de vormpjes met vershoudfolie en daarna met plakjes .
  2. Zet ze koud weg.
    Week de in ruim koud water.
  3. Was de peterselie en haal de blaadjes van de takjes.
  4. Hak de blaadjes fijn.
  5. Pureer de peterselie met 4 eetlepels .
    Meng de met 6 eetlepels en naar smaak.
    Breng op smaak met en .
    knijp de uit en los de blaadjes voorzichtig op in 2-3 eetlepels heet water.
  6. Roer er 1 eetlepel van het room-kaasmengsel door.
    Roer het gelatinemengsel door de rest van het roomkaasmengsel.
  7. Klop de rest van de stijf en spatel hem door het roomkaasmengsel.
  8. Roer 1/4 van de crème door de peterseliepuree.
    Verdeel de helft van de mierikswortelcrème over de 6 vormpjes, verdeel de peterselie crème erover en zet de vormpjes kort terug in de koelkast.
    Vul de vormpjes met de rest van de mierikswortelcrème, leg de overgebleven over de vormpjes en druk aan.
    Zet de kopjes minstens 4 uur, maar het liefst een hele nacht koud weg.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
173 kcal
8%1038 kcal
Vetten
14 g.
20%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmpastei met mierikswortelcrème voor buffet