Zalmbonbons met mascarpone-vruchtenvulling

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd het vruchtvlees van de pit af en verdeel het in stukjes.
  2. Verwarm in een steelpannetje een klein bodempje water.
  3. Voeg de suiker toe en de stukjes .
  4. Laat dit in ca. 15 min.
  5. zachtjes gaar koken met de deksel op de pan.
  6. Pureer met de staafmixer en laat de puree geheel afkoelen in de koelkast.
  7. Meng ondertussen de met 100 gram tot een glad papje.
  8. Haal de mangopuree uit de koelkast en vermeng deze met de overige 100 gram tot een mooi glad geheel.
  9. Neem kleine ronde bakjes.
  10. Leg hierin eerst een plakje van ca. 3 x 3 cm.
  11. Schep hier 2 theelepels mangopuree op.
  12. Daarop weer een plakje , nog eens 2 theelepels mangopuree en dek af met 2 reepjes zalmfilet, kruiselings geplaatst.
  13. Op deze manier 6 bonbons maken.
  14. Vervolgens maken we op dezelfde wijze 6 bonbons waarbij we de bosbessenpuree als vulling gebruiken.
  15. Serveer de bakjes in een gevouwen bonbonkuipje van wit papier.
  16. Garneer ze met wat en geef er een klein lepeltje bij.
  17. Geef ze als amuse bij een glas fruitige rosé-champagne, demi-sec of een glas Kir-Royal.
  18. Variaties:
  19. gebruik Parmaham i.p.v.
  20. gerookte .
  21. Gebruik sinaasappelmarmelade i.p.v.
  22. .
  23. Gebruik perzik of ananas i.p.v.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
228 kcal
11%1368 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmbonbons met mascarpone-vruchtenvulling