Zalm in het potje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook.
  2. Voeg wat (zee) toe en laat het of citroensap er op drijven.
  3. Spoel de vis onder stromend koud water.
  4. Leg ze in het kokende water.
  5. Temper onmiddellijk daarna de warmtebron.
  6. Houd de vis 5 minuten tegen de kook aan.
  7. Neem daarna de uit de pan en laat ze op een zeef uitlekken en grotendeels afkoelen.
  8. Verdeel de , die dan nog net niet helemaal gaar dient te zijn, daarna in kleine stukjes.
  9. Kook de gaar in ruim water waaraan wat is toegevoegd.
  10. Wrijf de gekookte door een fijne zeef of gebruik een pureeknijper.
  11. Vermeng de met , losgeroerd , 20 gram zachte en een beetje .
  12. Schep er eerst de en daarna de zalmstukjes door.
  13. Doe alles in beboterde eenpersoons ovenvaste schaaltjes.
  14. Bestrooi de gerechten met een mengsel van , geraspte kaas en .
  15. Sprenkel er een beetje gesmolten over.
  16. Plaats de schaaltjes in het midden van de tot 200 graden C.
  17. voorverwarmde oven.
  18. Laat er in 16 tot 18 minuten een fraai korstje op bakken.
  19. Dien de gerechten op in de ovenschaaltjes.
  20. Geef er een salade met (veel) tomaten bij en zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, parmezaanse kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, parmezaanse kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, parmezaanse kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
659 kcal
32%1318 kcal
Vetten
32 g.
47%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalm in het potje