Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:

    Spoel de zalm af onder koud water
    Snij de zalm in gelijke stukken
    Marineer de zalm aan beide kanten/zijden:
    - Strooi wat zout, peper en knoflookpoeder naar smaak op beide zijden
    - Pak met duim en wijsvinger een snufje tijm en korrel over de zalm heen.
  2. Doe dit aan beide kanten.
  3. Niet te veel gebruiken.
  4. Laat de zalm rustig marineren

    Bereiding krieltjes:
    Verwarm boter in de pan op middelhoog vuur.
    Voeg de krieltjes toe zonder kruiden.
    Bak de krieltjes tot ze goudbruin zijn.
    Eventueel bedekken met deksel om warm te houden.

    Bereiding snijbonen:
    (Gebruik een steelpan met deksel, deksel later eropdoen naar instructie)
    Verwarm boter in de steelpan op middelhoog vuur.
    Voeg de snijbonen toe en bak deze ongeveer 5 minuten - goed omscheppen!
    Voeg een klein beetje heet water toe(ongeveer 1/4 massa i.v.m.
  5. de groente in de pan, zodat het water kan verdampen).
    Deksel op de pan en 1 á 2 minuten laten stomen.
    Giet eventueel overgebleven water af.
    Voeg aan de gare groentes een snufje zwarte peper en knoflookpoeder toe en roer het goed door de groentes.
    Afdekken met deksel om warm te houden.

    Bereiding zalm:
    (Gebruik een koekenpan of pan met antiaanbaklaag, gebruik geen olie om de zalm te bakken, maar boter)
    Verwarm boter in de pan op middelhoog vuur.
    Plaats de zalm voorzichtig in de pan.
    Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
    Snij, terwijl de zalm bakt, de citroen door de helft en knijp een beetje sap uit over de aangebakken helft na het keren.
  6. Doe hetzelfde zodra de andere zijde gebakken is.
  7. Niet teveel, een paar druppeltjes is genoeg.
    Na ongeveer 6 minuten is de zalm gaar en goudbruin als de juiste temperatuur is gebruikt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
27 kcal
1%108 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes