Zachte witte puntjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
  2. Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
  3. Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
  4. Verdelen en opbollen.
  5. Laat de bolletjes even zo'n 15 minuten loskomen (onder kleedje).
  6. Deegbolletjes tot puntmodel vormen (13 cm).
  7. Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 5).
  8. Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
  9. Narijs ca. 60 minuten Bak ze goudbruin af.
  10. Na afkoeling presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken (van 10 stuks).
  11. De baktemperatuur is 260°C.
  12. De baktijd is 6 tot 8 minuten.
  13. Het aantal stuks is 30.
  14. De deegtemperatuur is 25°C.
  15. De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 6 minuten.
25
25
25

Variaties op Zachte witte puntjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zachte witte puntjes
VariatieAantalGang
Zachte witte puntjes1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en melkpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melkpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melkpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zachte witte puntjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik maak ook bolletjes / puntjes met 500 gram bloem, daar haal ik 12 puntjes uit, maar die kunnen niet allemaal op mijn schaal. Nu wil ik het proberen met 40 gr, bloem, maar hoeveel broodverbeteraar m... Lees reactie
R.Goos 19 september 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%4320 kcal
Vetten
3 g.
4%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%744 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zachte witte puntjes