Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes in 10 minuten in koud water.
  2. Verhit 1 deciliter water en laat dit van het vuur iets afkoelen.
  3. Knijp de goed uit en roer dit met een houten lepel door het iets afgekoelde water.
  4. Roer tot de is opgelost.
  5. Voeg dan de en het toe.
  6. Blijf roeren tot de is opgelost.
  7. Roer de er door.
  8. Spoel de puddingvorm om met koud water.
  9. Als het yoghurtmengsel een beetje lobbig wordt, kan deze in de vorm 3 uur in de koelkast laten opstijven.
  10. Keer dan de pudding op een schaal.
  11. Garneer de pudding met fruit vers of uit blik.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Yoghurt-sinaasappelpudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Mijn dochter, haar man en ook de kinderen hebben alle 4 een lactosevrij dieet ik heb de yoghurt sinaasappelpudding gemaakt met Alpro yoghurt, met bovenop lactose vrije slagroom, ze vonden het HEERLIJK... Lees reactie
Jenny 26 juni 2013
In dit recept wordt al suiker toegevoegd , misschien over het hoofd gezien?
ma-griet 3 oktober 2012
De pudding is zuur van smaak je kan er beter wat suiker in doen. Per pudding 1,5 theelepel om op smaak te brengen.
Bob Jurriens 28 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
137 kcal
6%548 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
34 g.
38%136 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Yoghurt-sinaasappelpudding
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Yoghurt-sinaasappelpudding