Worteltjestaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Meng het bloem met in een kom.
  2. Snijd de er in stukjes door en roer tot er een kruimig mengsel ontstaat.
  3. Voeg de en toe en meng het tot een samenhangend geheel.
  4. Dek de kom af en zet hem 2 uur in de ijskast.
  5. Neem de kom uit de ijskast en laat het deeg in 1 uur op kamaertemperatuur komen.
  6. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm met het deeg.
  7. Prik hier en daar gaatjes in het deeg en zet de vorm met het deeg in de ijskast.
  8. Maak de schoon en rasp ze grof.
  9. Knip de takjes fijn.
  10. Meng de met de geraspte en .
  11. Schep het worteltjesdeeg in de taartvorm op het deeg.
  12. Klop de los in een kom en voeg de zure , , en toe.
  13. Schenk het eimengsel over de vulling.
  14. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  15. Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar en bruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Worteltjestaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Worteltjestaart
VariatieAantalGang
Worteltjestaart (Aargauer)1Taart en gebak
Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie1Hoofdgerechten
Healthy worteltjestaart 216 cal1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kwark, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, kaas, room, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kwark, kaas, room, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
452 kcal
22%1808 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worteltjestaart