Worteltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Bertina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 170 graden
Rasp de schil van de (1/2 gebruiken in de taart, andere helft voor de topping), pers de uit. - apart houden voor de topping.
schoonmaken met dunschiller, hierna raspen (fijne en grove rasp gebruiken) en in vergiet zetten, dan kan het wat uitlekken.
fijn hakken.
De , en zonnebloem olie tot een egaal mengsel mixen. - Het zelfrijzend en eraan toevoegen en kort door elkaar mixen.
1/2 van de citroenrasp en de 2 theelepels door het beslag mengen.
Hierna de en de witte toevoegen en als laatste de geraspte wortel er doorheen scheppen.
Het beslag in de ingevette vorm gieten en minimaal een uur in de oven op 170 graden. - Na een uur even kijken hoe het met de taart gaat door er in te prikken met een sateprikker.
- Deze moet er schoon uitkomen.
- Zelf duw ik ook altijd even met een vinger op de taart, als ie terugveert is ie goed, vind ik.
Taart laten afkoelen.
Topping
De met de door elkaar roeren (duurt even voor het is opgenomen). - Het van de er ook doorheen mengen.
- Evt.
- kun je al wat citroenrasp er aan toevoegen.
De topping op de afgekoelde taart "schenken". - Goed uitsmeren, de topping zal over de rand gaan lopen maar dat geeft een mooi effect.
- Zo hoef je de zijkant niet in te smeren en kan je de taart op de schaal laten waarop je 'm wilt serveren.
- De citroenrasp over de bovenzijde uitstrooien (niet teveel, het is voor "de mooi").
- De die achtergehouden zijn er op leggen en de taart is klaar!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Worteltaart41u
Variaties op Worteltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Worteltaart | 6 | Sinterklaas |
Worteltaartjes | 1 | Kinderen |
Zwitserse worteltaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomkaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taart | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 5310 kcal | 265% | 5310 kcal |
Vetten | 203 g. | 290% | 203 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 597 g. | 229% | 597 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |