Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Mengkom
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de wortelpasta:
    Snijd de wortelen in blokjes en kook deze in gezouten water gaar in ongeveer 10 minuten.

    Laat ze uitlekken en maak ze fijn tot een puree.
    Men moet 120 gram puree hebben.
    Meng de bloem met het zout op het werkblad, maak een kuiltje in het midden en meng het ei, de olijfolie en wortelpuree tot men een pasta bekomt.

    Kneed het deeg met de handpalm gedurende 10 minuten.
    Doe het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de ijskast.
    Maak met de pastamachine de pasta gebruiksklaar.
    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Voor de vulling:
    Snijd de courgette in vierkante blokjes.
    Doe een eetlepel olijfolie in een pan en bak deze op hoog vuur.
    Laat even afkoelen.

    Doe ze in een mengkom samen met de ricotta kaas, geraspte parmezaan en de verse kruiden.
    Afkruiden met peper en een snuifje nootmuskaat.

    Voor de canneloni:
    Snijd vierkanten van 12 cm op 12 cm.
    Blancheer deze 1 minuut in kokend water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
    Vul de pasta met de vulling.
  2. Men kan ook een spuitzak gebruik met met een lepel gaat het ook best.

    Neem een ingevette overschotel, plaats de canneloni in de schaal, voeg de bouillon in de schaal toe en overgiet de canneloni met een scheutje olijolie.

    Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180° celsius gedurende 15 minuten.
    Grill de in een koekenpan in een lepel .

    Serveer de wortelcanneloni met de gegrilde en werk af met de blaadjes .

    Smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • groentenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • parmezaanse kaas en groentenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
496 kcal
24%1984 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wortelcanneloni met ricotta