Worstenbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding van het gehakt:
    Doe het gehakt in een grote kom en voeg er de Italiaanse kruiden, één ei en een flinke schep chapelure aan toe.
  2. Meng nu met je handen alle ingrediënten mooi onder elkaar.
  3. Kruid eventueel bij met peper en zout maar let op want aan het bereide gehakt zijn deze kruiden ook al toegevoegd.

    Zo maak je de worstenbroodjes:
    Strooi wat bloem op je keukenblad en rol hier het vel bladerdeeg over uit.
  4. Snij er nu een zo groot mogelijke rechthoek uit en verdeel deze in zes kleinere rechthoekige stukjes.
    Maak telkens van een flinke eetlepel een worstje van dezelfde lengte als de bladerdeegrechthoekjes en leg het dan op een lapje deeg.
  5. Rol daarna de op rond het tot je een broodje krijgt.
  6. Met een scherp mesje dien je nu enkele ondiepe insnijdingen in elk broodje te maken.
    Kluts een eidooier met wat water en borstel de bovenkant van de worstenbroodjes in zodat ze mooi goudbruin bakken.
    Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 180°.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Worstenbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Worstenbroodjes
VariatieAantalGang
Worstenbroodjes10Hapjes
Mini worstenbroodjes2Hapjes
Mini-worstenbroodjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
332 kcal
16%1328 kcal
Vetten
21 g.
31%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worstenbroodjes