Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Alles kneden met de hand tot een elastisch deeg.
  2. Dit 10 minuten laten rusten, daarna in 30 gelijkte stukjes verdelen.
    Maak van stukjes gelijke bolletjes.
    Laat deze bolletjes 15 minuten rusten.
  3. Na 15 minuten de bolletjes plat drukken en langwerpig maken.
    Kruid het gehakt naar smaak en maak 30 stukjes van 40 gram.
    Rol deze gehaktrolletjes in het deeg en rol het op.
    De worstenbroodjes 60 minuten laten rijzen.
    Broodjes bestrijken met geklopt ei.
    Daarna gedurende 15 minuten bakken op bakpapier in de over 230 graden.
25
25
25

Variaties op Worstenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Worstenbrood
VariatieAantalGang
Worstenbroodjes11Hapjes
Mini worstenbroodjes2Hapjes
Mini-worstenbroodjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Worstenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Tenen krommend hoe durf je dit glutenvrij te noemen. Voor mensen die geen gluten mogen is dit levensgevaarlijk. Je mag deze recepten tarwe vrij noemen meer zeker geen glutenvrij!!!!!
Marjolijn Meerts 10 maart 2017
Ik heb bij mijn recepten met speltbloem altijd over 100% speltbloem, en dat zijn andere gluten dan van tarwebloem. Mijn vrouw heeft al bijna 25 jaar coeliakie en heeft bij speltbloem totaal geen klach... Lees reactie
janbig 9 maart 2015
Dit recept is absoluut niet glutenvrij. speltbloem is een bom van gluten dus haal dit aub weg. Wil je mensen met coeliakie ziek hebben.
Joke 14 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
804 kcal
40%3216 kcal
Vetten
61 g.
87%244 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
2 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worstenbrood
  • Home
  • Recept
  • Worstenbrood