Ingrediënten

+ -
print

Wontondeeglapjes:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Wontons:
  2. Zeef het meel en voeg langzaam het ei vermengd met toe en meng het tot een stevig deeg.
  3. Kneed het 5-6 minuten en rol het in plastic folie, laat het 4-5 uur op kamertemperatuur staan.
  4. Rol het uit op een met maïzena bestoven aanrecht tot het bijna transparant is.
  5. Snijd er 24 ronde of vierkante lapjes uit.
  6. Bestuif de lapjes met maïzena voor u ze wegzet.
  7. Bewaar ze zorgvuldig gewikkeld in plastic folie in de koelkast.
  8. Wanneer ze uitdrogen, scheuren ze tijdens het koken.
  9. Vulling:
  10. Bak het vlees lichtbruin in , doe de erbij en bak dit 3-4 minuten.
  11. Voeg , soja, en wijn toe en roerbak 1-2 minuten.
  12. Doe de aangelengde maïzena erbij en roer het geheel tot het dik is.
  13. Laat het afkoelen en vul de wontons.
  14. Bevochtig de randen van de wontons met de bloempap en sluit de randen door ze goed aan te drukken.
  15. Frituur de wontons tot ze krokant en goudbruin zijn, goed laten uitlekken en opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem, sojasaus, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geklopt ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1207 kcal
60%4828 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wontons met varkensvlees en garnalen
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Wontons met varkensvlees en garnalen