Wittekool-gehaktschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Laat het broodje inweken en knijp hem uit.
  2. Maak de schoon, verwijder de stronk en snijd hem in 4 stukken.
  3. Haal de koolbladeren eraf en blancheer ze 4-5 minuten in ruim kokend water met .
  4. Laat de koolbladeren uitlekken en snijd de dikke bladnerven eraf.
  5. Pel en snipper de en de knoflook, het , het uitgeknepen broodje, de en het doorelkaar.
  6. Breng krachtig op smaak met en .
  7. Breng de gezeefde op smaak.
  8. Leg afwisselend de , de en het in een ingevette ovenschaal.
  9. Sluit af met met een laag .
  10. Leg de plakken erop.
  11. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de schotel ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden C.
  12. Giet de eroverheen en bak afgedekt nog ca. 15 minuten verder.
  13. Zet de oven hoger op 200 graden C.
  14. en bak de schotel onafgedekt ca. 15 minuten verder.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en slagroom
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Wittekool-gehaktschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb het gehakt vervangen met Quorn gehakt en zo heb ik de vegetarische versie, heb dit al met vele recepten gedaan en zo is vegetarisch eten echt niet saai zoals velen denken, even smaakvol, lekker... Lees reactie
moizemieke 1 oktober 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
225 kcal
11%1350 kcal
Vetten
15 g.
21%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wittekool-gehaktschotel