Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breek de witte .
  2. Doe dit samen met 5 eetlepels in een pannetje.
  3. Laat de smelten door middel het pannetje boven een pan met kokend water te hangen.
  4. Roer veel en laat de niet te heet worden, anders kan hij gaan klonteren.
  5. Laat de gesmolten even afkoelen.
  6. Laat de blaadjes 5 minuten weken in koud water.
  7. Klop in een kom het en de met een vork tot het romig is.
  8. Breng in een steelpannetje 3 eetlepels water aan de kook.
  9. Knijp de blaadjes goed uit.
  10. Haal het pannetje van het vuur.
  11. Laat de in het water oplossen.
  12. Doe de gesmolten bij het en de .
  13. Doe ook de erbij.
  14. Roer het door elkaar.
  15. Zet het mengsel in de koelkast.
  16. Klop intussen de stijf.
  17. Roer de heel voorzichtig door het mengsel met een spatel (pas op dat het niet plat slaat).
  18. Laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast.
  19. Maak net voor dat je de mousse opeet de saus.
  20. Breek de pure in stukjes.
  21. Doe de stukjes samen met 5 eetlepels in een pannetje.
  22. Laat de smelten net als bij de witte .
  23. Schep met een lepel de mousse op vier schoteltjes en giet de warme saus er overheen of ernaast.
  24. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
429 kcal
21%1716 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus