Wildbouillon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verhit de in een braadpan en braad hierin de wildresten aan.
  2. Neem ze uit de braadpan en doe ze in een grote ketel.
  3. Doe het hierbij en breng aan de kook.
  4. Schuim regelmatig af.
  5. Snijd ondertussen de , selderij, wortel en ui klein.Bak ze licht bruin in het braadvocht.
  6. Voeg de toe en laat even mee bakken.
  7. Blus dit geheel af met wat en maak het aanbaksel goed los van de bodem.
  8. Giet dit bij de wildresten als zich geen schuim meer vormt.
  9. Doe ook de overige ingrediënten erbij:
  10. de laurier, knoflook, , , en .
  11. Laat de bouillon 3 tot 5 uren rustig trekken tegen het kookpunt aan, zonder deksel en zonder hem nog echt aan de kook te laten komen.
  12. Zeef de bouillon door een neteldoek.
  13. Voeg de oesterzwammen toe en laat deze even garen.
  14. Voeg tot slot de rode toe en breng op smaak met de maggiblokjes en ev.
  15. nog wat peper.
  16. Variatie:
  17. voeg enkele stukjes mals wildvlees toe aan de gerede bouillon.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Wildbouillon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wildbouillon
VariatieAantalGang
Wildbouillon met bosui en spekjes1Soepen
Wildbouillon onder een dakje van bladerdeeg1Kerst
Hert carpaccio in wildbouillon met cantharellen en kervel1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Wildbouillon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker!
Albert 14 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
358 kcal
17%2148 kcal
Vetten
9 g.
13%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
23%354 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wildbouillon