Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zwarte-bessenlikeur recept
Zwarte-bessenlikeur recept

Zwarte-bessenlikeur


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Was de bessen samen met een handje van de bladeren van de struik. Laat ze zeer goed uitlekken en droog ze nog wat verder door ze te betten met papier van de keukenrol. Bewerk de bessen met een vork tot een soort puree en doe dit met de bessenblaadjes en het halve gesplitste vanillestokje in een stopfles. Giet er de brandewijn bij, sluit de fles en wacht een paar maanden. Het kan geen kwaad om de bessen af en toe wat in de zon te zetten. Los de suiker op in een halve liter water en kook die samen tot een dunne suikerstroop. Neem de pan van het vuur en laat de suikerstroop koud worden. Zeef de bessenmassa door een zeer fijne zeef of neteldoek. Eerst de blaadjes en vanillestokje verwijderen. Druk de bessen goed aan om alle bessenalcohol eruit te krijgen. Het beste is om plastic zakjes aan de handen te doen omdat de rode kleur lastig te verwijderen is. Meng de afgekoelde suikersiroop door het bessenvocht en doe alles terug in een schone fles met schroefdop. Nu een paar maanden geduld hebben voordat u aan de likeur begint.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zwarte-bessenlikeur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zwarte-bessenlikeur heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

 • Ben begonnen bessen, blaadjes en brandewijn in weckpot gedaan...laat het nu 2 maanden staan. Dan doe ik de suiker erbij. Ben heel benieuwd!
  Corrie gaf dit recept op 6 juli 2017 4 uit 5 sterren
 • Even over het recept van zwarte bessen likeur. Moet de suikerstroop pas na een paar maanden bij de bessen of kan je alles in een keer in een weckpot doen?
  Tineke Swart gaf dit recept op 7 juli 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven