Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatenchutney recept
Tomatenchutney recept

Tomatenchutney


Ingrediënten


Bereidingswijze


De rijpe tomaten moeten ontveld en in blokjes worden gesneden.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan of koekenpan.
Bak daar in de uien lichtbruin. Voeg dan de knoflook toe en bak dit kort mee.

Voeg dan alle overige ingrediŽnten toe en laat het aan de kook komen, goed roeren.
Laat het flink indikken, zo dik dat het bijna jam lijkt.

Doe alles in schoongemaakte potjes, eventueel omgespoeld met zuivere soda en daarna met heet water. Deksel er op en de potjes enkele seconden op zín kop zetten en dan weer rechtop. Zo ontsnapt de lucht en kan je het vrij lang bewaren, ca. 1 jaar. Ik zou er een etiket opzetten met de datum.

Na afkoeling in de koelkast bewaren.
De chutney is vrij zoet maar toch pittig, je moet er van houden.

Serveersuggesties

Je kan het bijvoorbeeld op beenham doen maar ook op andere vleessoorten.

Allergenen Informatie

Voor dit tomatenchutney recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven