Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saus van appelen en tomaten recept
Saus van appelen en tomaten recept

Saus van appelen en tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de appelen, eventueel geschild maar zonder klokhuis, de rijpe tomaten en de uien in niet te kleine stukken. Zet de mixer erop. Het hoeft geen puree te worden maar het mogen ook geen stukjes blijven. Bind de dragon, een half blaadje laurier en een theelepel peperkorrels in een linnendoekje en bind dicht. Doe dit samen met de appels, tomaat, ui, azijn, suiker (witte of bruine basterdsuiker) en twee lepels zout in een pan. Breng onder roeren de massa aan de kook en laat die op een zeer klein vuur een paar uur koken. De saus moet tamelijk dik worden. Zeer regelmatig roeren en in de buurt blijven. Neem het kruidenpakketje uit de pan en zeef de saus. Doe die terug in de schone pan en breng de saus nog een keer aan de kook. Doe de saus over in schone potten en laat die gedurende een kwartier in kokend water borrelen om latere gisting te voorkomen. Sluit de potten luchtdicht af.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saus van appelen en tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Saus van appelen en tomaten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • En wat doe je dan met die saus?
    ENGELS Henny gaf dit recept op 26 oktober 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven