Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peren ingemaakt in karamel recept
Peren ingemaakt in karamel recept

Peren ingemaakt in karamel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd deze in vier parten.
Meng de parten met het citroensap en de sinaasappelschil in een schaal.
Doe alle suiker in een pan, groot genoeg voor de peren en het sap, en voeg de boter en een klein beetje water toe.
Laat alles doorkoken tot de suiker gekarameliseerd is.
Voeg daarna het sinaasappelsap en een 1/2 liter water erbij.
Voeg het perenmengsel en het kaneelstokje toe en kook alles ongeveer 5 minuten. Niet langer want dan heb je na het wecken perenmoes.
Vul de weckpotten met de peren en karamel en weck ze ongeveer 30 minuten op 90 graden.

Serveersuggesties

Tijdens het wecken kun je ook nog wat alnoten of pecan noten toevoegen! Lekker als dessert met verse zachte geitenkaas of danish blue er over gebrokkeld uit de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit peren ingemaakt in karamel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Peren ingemaakt in karamel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Bedankt voor het lekkere recept, lekker en erg goedkoop, groetjes Fragaria
    Fragaria gaf dit recept op 14 september 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven