Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hardgekookte eieren in het zuur recept
Hardgekookte eieren in het zuur recept

Hardgekookte eieren in het zuur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem goed verse eieren, kook ze juist hard in tien minuten, dompel ze direct in koud water en pel ze voorzichtig. Beschadigd bij het pellen het eiwit niet. Leg de eieren voorzichtig in een glazen pot met een brede opening. Breng voldoende kruidenazijn aan de kook om de eieren te kunnen bedekken. Giet de hete azijn over de eieren die werkelijk helemaal onder moeten staan. Sluit de pot met natgemaakt cellofaan wanneer de azijn en de eieren door en door koud zijn. Bewaar de eieren op een koele plaats. Laat ze zeker drie tot vier weken betijen voor u ze aanbreekt. Deze eieren zijn heerlijk bij voorgerechten, bij of in salades en ook als vlugge hap bij een borrel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hardgekookte eieren in het zuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hardgekookte eieren in het zuur heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Smaken de eieren dan ook zuur na die 4 weken??
  Bezoeker gaf dit recept op 18 juli 2011 5 uit 5 sterren
 • Ik heb het vandaag gemaakt, maar dat van die verse eieren klopt niet. Het is welhaast onmogelijk een vers ei heel uit zijn schaal te krijgen.
  Berendvroom gaf dit recept op 26 mei 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven