Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dadels in het zuur recept
Dadels in het zuur recept

Dadels in het zuur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Halveer de dadels. Verwijder de pitten. Weeg nu de dadels. Schik de dadels in een of enkele potten. Reken per kilo ontpitte dadels bijna een liter azijn. Kook de azijn met - gerekend per liter - een snufje zout, een paar peperkorrels en van de andere specerijen elk een beetje (ga op uw gevoel af) per liter azijn 30 tot 40 gram specerijen nemen. De azijn met zout en de in een doekje gebonden specerijen langzaam aan de kook brengen. De azijn l5 minuten laten koken, het buideltje met inhoud verwijderen. De azijn direct over de dadels gieten. De pot sluiten en de dadels toch zeker drie, vier maanden laten liggen voor je ervan kan gaan eten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit dadels in het zuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven