Waterzooi van prei, kip en kaas op bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Doe de in een diepvries of ovenzak en strooi er flink wat kipkruiden op.
  2. Bind de zak toe en schud goed zodat de kruiden zich mooi verdelen.
  3. Laat deze zak bij voorkeur een nacht in de frigo staan.
  4. Doe nu de in een kookpot en kook ze samen met 3 .
  5. Na het koken zo vlug mogelijk het vel van de verwijderen en het vlees in stukken snijden.
  6. Houd van het kippewit 4 mooie vierkante stukjes om uw bord af te werken.
  7. Snijd het wit van de prei in ringen en kook deze gedurende 30 minuten.
  8. Giet de prei af, maar houd het kookvocht.
  9. Neem nu een kookpot, doe er de in en laat ze bruin worden.
  10. Doe er 1 soeplepel bij en laat even inbakken zodat de meelsmaak verdwijnt.
  11. Doe er nu een beetje van het kookvocht van de prei bij zodat je een mooie saus bekomt.
  12. Doe daarna de kaas erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  13. Doe er nu de kippenstukjes en de prei bij en laat even inkoken.
  14. Haal er de 4 mooi gesneden kipstukjes uit.
  15. Bak ondertussen de en snijd er daarna 4 rechthoeken uit van 12 x 8 cm.
  16. En 4 van ± 3 x 3 cm.
  17. Leg nu op een rechthoekig bord een rechthoek van 12 x 8 cm en doe er een beetje waterzooi op.
  18. Leg daarboven 1 van de gesneden kipstukjes op met daarboven het kleine stukje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg, bouillonblokjes, bloem
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bladerdeeg, bouillonblokjes, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
664 kcal
33%2656 kcal
Vetten
43 g.
62%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Waterzooi van prei, kip en kaas op bladerdeeg