Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Bolzeef
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Was de tomaten.
  2. Met een appelboor de kernen uitboren (niet verwijderen).
  3. Doe de tomaten in een roestvrijstalen pan en overgiet ze met 1 liter kokend water.
  4. Breng het water opnieuw aan de kook, zet het "vuur" uit en laat de tomaten nog 4 minuten op restwarmte staan.
  5. Giet de tomaten af en gooi het kookwater weg.
  6. Laat de tomaten "schrikken" in koud water en verwijder de kernen en de vellen.
  7. Gooi de kernen weg en bewaar de vellen.
  8. Hak de tomaten fijn en doe ze in de roestvrijstalen pan, samen met: 300 milliliter handwarm water, de groentebouillon, de ras-el-hanout, de kummel, de majoraan, de oregano en het paprikapoeder.
  9. Pureer alles met een staafmixer.
  10. Wrijf de tomatenvellen door een bolzeef tot de vellen "schoon" zijn.
  11. Gooi de vellen weg en doe het zeefsel bij het tomaten/kruidenmengsel.
  12. Doe de helft van het potje bij het tomaten/kruidenmengsel.
  13. Maak de en de schoon en hak ze fijn.
  14. Verhit de in een braadpan en bak het /knoflookhaksel glazig op laag "vuur".
  15. Als de lichtbruin is, doe er dan wat van het tomatenmengsel bij en warm nog even door.
  16. Doe het dan in de roestvrijstalen pan.
  17. Als ze te koop zijn, bak er dan nog 30 gram fijn gehakte cantharellen bij. (Schoonborstelen met een kwastje en het uiteinde van de steeltjes verwijderen).
  18. Snijd 2 Tivallworstjes in plakjes en doe ze in de soep.
  19. Verkruimel de vermicelli in de soep.
    Breng de soep aan de kook en verwarm zachtjes nog een paar minuten tot de vermicelli gaar is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon en pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%592 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Warme soep voor koude dagen