Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm in saffraanvenkelbouillon recept
Zalm in saffraanvenkelbouillon recept

Zalm in saffraanvenkelbouillon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: bouillontablet en peper boven soeppan verkruimelen en met 1 liter water aan de kook brengen. Topjes van de venkel snijden en pluimpjes zacht venkelgroen fijn snijden. Venkelgroen in olie bewaren. Knollen halveren, onderkant en eventueel buitenste bladen verwijderen en venkel in de lengte in dunne reepjes snijden. Saffraan, venkel en ventueel nog wat zout door de bouillon roeren. Nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Bouillon laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Zalmfilets elk in de lengte in 3 gelijke stukken snijden en op kamer temperatuur laten komen. Bouillon opnieuw verwarmen. Met schuimspaan venkel uit de bouillon scheppen en over 6 diepe borden verdelen. Pan van het vuur nemen, zalmrepen in de bouiilon leggen en in 3 minuten bijna gaar laten worden. Zalmrepen er één voor één voorzichtig uit bouillon nemen en op venkel leggen. Bestrooien met versgemalen peper en zout. Wat bouiilon over de vis in de borden scheppen en venkelgroenolie erover druppelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm in saffraanvenkelbouillon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven