Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalm voorgerecht met twee soorten zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de dille met de basterdsuiker en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Wrijf met dit mengsel 1 stuk zalmfilet in, wikkel het strak in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Laat minstens 1 uur marineren.
Schep de gerookte zalm door de ricotta met de citroenschil en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Snijd het andere stuk zalm in vieren, bestrijk de stukken met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper.
Gril ze op een hete grillpan 2.5 minuten aan iedere kant. De zalm moet van binnen net gaar zijn. (Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de zalm te maken).
Snijd de in dille gemarineerde zalm in dunne plakjes en verdeel ze over 4 grote borden.
Schep er een lepel ricotta-zalmmousse naast en een stukje gegrilde zalm met een partje verse limoen.

Serveersuggesties

Lekker met warme toast, gemaakt van witbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm voorgerecht met twee soorten zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven