Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm op BBQ recept
Zalm op BBQ recept

Zalm op BBQ


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de zalmmoot van het vel en snijd er reepjes van 1,5 cm van. Sprenkel olijfolie op een stuk aluminiumfolie en rol 2-3 reepjes zalm daarin zodat ze lekker geolied zijn. Leg op het aluminiumfolie een dunne plak aubergine en daarop de 2-3 zalmreepjes. Tussen de zalmreepjes schijfjes van de cherrytomaatjes zodat de reepjes niet tegen elkaar aanliggen. Bestrooi de zalm met zout, peper en citroensap. Smeer een dun laagje ricotta over de zalmreepjes en strooi daarop de oregano. Aluminium dichtvouwen als een pakketje zodat de zalm daarin lekker kan gaar stomen. 15 minuten op een gas-BBQ met dichte deksel (180 graden C).

Serveersuggesties

Lekker als tapas met een glaasje rose of witte wijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm op bbq recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
  Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven