Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Soufflé van kippenlevertjes recept
Soufflé van kippenlevertjes recept

Soufflé van kippenlevertjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de levertjes fijn tot een homogene massa met een mixer. Vermeng ze met de bloem in een diepe schaal. Roer er een voor een het eigeel van drie eieren doorheen met een houten spatel. Schil de knoflook en het sjalotje en hak deze fijn. Voeg deze met de gehakte peterselie toe aan het mengsel. Voeg de crème fraiche toe samen met de nootmuskaat, de melk en wat peper en zout. Meng het geheel tot een homogeen mengsel. Klop het eiwit van twee eieren met een mespuntje zout op tot een schuimige massa. Doe een derde bij het mengsel en roer het snel doorheen zodat er een soepele massa ontstaat. Spatel er vervolgens voorzichtig de rest doorheen. Smeer vier whisky glazen in met wat boter en verdeel daar de kippenlevermassa over. Zet ze twintig minuten in de voorverwarmde oven. Hak het vlees van de tomaten in kleine stukjes, na het zaad en het vocht verwijderd te hebben. Strooi deze over de glazen als de soufflé klaar is. Warm opdienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit soufflé van kippenlevertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven