Roomsoep van gerookte forel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. De gerookte van graten en vel ontdoen.
  2. De filets in stukjes snijden en in de koeling wegzetten voor later gebruik.(afgedekt) , , en schoonmaken en klein snijden. (bewaar de voor garnering) De lepels stijf kloppen en in de koeling afgedekt wegzetten.
  3. fijn hakken.
  4. Amandelschaafsel licht bruineren.
  5. De vellen en visgraten aanbakken.(niet bruin laten worden) De , de geperste knoflook en de groenten mee laten smoren.
  6. Het aanbaksel met de en afblussen en losroeren.
  7. toevoegen, alles aan de kook brengen en eventueel het gevormde schuim eraf scheppen.
  8. Op een laag vuur 20 minuten zachtjes laten trekken.
  9. Daarna zeven en door een doek passeren.
  10. Opnieuw aan de kook brengen en het geheel tot een derde inkoken.
  11. De toevoegen en kort doorkoken.
  12. De eidooier door de stijf geslagen spatelen en hiermee binden.(de soep niet meer koken, wel verhitten tot ongeveer 80 graden C.) De koude klontje voor klontje toevoegen en met de garde door de soep kloppen.
  13. Het geheel op smaak brengen met citroensap, .
  14. Presentatie:
  15. verwarm de stukjes .
  16. De stukjes over de voorverwarmde borden verdelen.
  17. Hierop de hete soep schenken en afgarneren met fijngehakte en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter, koksroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • forel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
244 kcal
12%976 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roomsoep van gerookte forel