Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ragout van paddestoelen en ham recept
Ragout van paddestoelen en ham recept

Ragout van paddestoelen en ham


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de schoongemaakte en geborstelde paddestoelen in plakjes. Snijd de ham in kleine stukjes. Ontvel de knoflook. Roer een beetje water door de maizena. Verwarm de oven voor. Verhit de boter in de koekenpan en bak de paddestoelen snel lichtbruin en knapperig. Voeg de wijn en de fijngesneden knoflook toe. Laat alles 2 minuten bakken. Voeg de slagroom of kookroom toe. Roer beetje bij beetje het maizenapapje door het vocht in de koekenpan. Let op klontjes! De saus wordt hierdoor dikker. Blijft de saus te dun dan iets meer van het maizenapapje toevoegen. Roer de ham door de paddestoelen en saus. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Plaats de ragoutbakjes in de warme oven, zet op elk bord een warm bakje en vul het met paddestoelen saus. Schep ook wat paddestoelen en saus om het bakje heen op het bord en garneer met gehakte peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ragout van paddestoelen en ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven