Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasteitje met kipragout recept
Pasteitje met kipragout recept

Pasteitje met kipragout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 8 gelijke cirkels, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.
Leg 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit worden de bodems van de ragoutbakjes.
Snijd uit de andere 4 cirkels een kleiner rondje zodat je een rand van 1 cm overhoud.
Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand.
Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier en bak de ragoutbakjes inhet midden van de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Zet de oven uitm en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 minuten drogen.
Doe de kippenbouten met de gesnipperde ui, fijngesneden winterpeen, prei, foelie, kruidnagel, laurier en de selderij in een pan.
Voeg 750 milliliter water toe en breng op hoog vuur aan de kook.
Laat daarna op het laagste pitje 1 uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon .
Pluk het vlees met twee vorken van de kippenbouten.
Smelt de boter in een kleine soeppan met dikke bodem.
Voeg de bloem toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
Laat op laag vuur 5 minuten garen. Let erop dat het niet bruin wordt.
Laat de roux afkoelen.
Warm de bouillon op en schenk liter bouillon bij de roux.
Breng alroerend aan de kook. Let erop dat het niet aanbrandt.
Voeg als de saus te dik blijft extra bouillon of water toe.
Laat op laag vuur zachtjes koken en roer af en toe zodat het niet aanbrand.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de kip toe.
Zet de bakjes op de borden en schep de ragout in de bakjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasteitje met kipragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven