Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoomde mosselen met sjalotjes, venkel en creme fraiche recept
Gestoomde mosselen met sjalotjes, venkel en creme fraiche recept

Gestoomde mosselen met sjalotjes, venkel en creme fraiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de mosselen en verwijder de mosselen die open zijn. Pel en snipper de sjalotjes. Was en snijd de venkel in reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de groente in ca. 3 minuten. Blus af met de Pernod en de wijn en voeg de tijm toe. Voeg de mosselen toe en kook ze ca. 7 minuten en schud ze een keer. Verwijder de gesloten mosselen en zeef het mosselvocht. Klop de eierdooiers los met de creme fraiche. Breng het mosselvocht aan de kook en klop het eimengsel erdoor. Niet meer laten koken. Breng deze saus op smaak met mosterd. Verdeel de mosselen met de groenten over diepe borden en schenk de saus erover.

Serveersuggesties

Lekker met warm stokbrood. Garneer met veel gehakte peterselie. Drankadvies: Chimay Tripel bier.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoomde mosselen met sjalotjes, venkel en creme fraiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven