Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gepocheerde visquenelles met groenten en sabayon recept
Gepocheerde visquenelles met groenten en sabayon recept

Gepocheerde visquenelles met groenten en sabayon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdoe de vis van alle graatjes. Doe het visvlees met de witte wijn in de blender. Splits de eieren, houd het eiwit apart en doe de dooiers en de koksroom in de blender. Breng de roomboter op kamertemperatuur en doe ook in de blender. Pureer het geheel. Doe de puree in een kom en laat opstijven in de koelkast. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door de puree met een houten spatel. Breng de puree op smaak met peper en zout. Maak met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige quenelles van de puree en zet ze weg in de koelkast. Snijd de waspeentjes, de prei en de knolselderij in julienne. Blancheer deze kort in water en spoel met koud water na. Schil de limoen heel dun, zonder het wit en snijd de schil in ragfijne zestes. Blancheer deze kort in water, laat ze uitlekken. Voor de sabayon: Klop de eierdooiers, het limoensap en de wijn au bain marie tot een schuimige massa. Klop er dan geleidelijk de gesmolten roomboter doorheen. Klop de slagroom half stijf en spatel deze door het mengsel. Voeg de zestes van de limoen toe en houd de saus warm. Smoor de groenten nog even in wat boter en breng ze op smaak met wat peper en zout. Verwarm ondertussen de visbouillon in een ruime ketel tot tegen het kookpunt maar laat niet koken. Laat de quenelles voorzichtig met behulp van 2 lepels in de bouillon zakken en pocheer ze gedurende ca. 6 minuten. Neem ze uit de bouillon en laat ze voorzichtig uitlekken. Drapeer de quenelles op een voorverwarmd bord en leg in het midden een bedje groenten. Overgiet de quenelles rijkelijk met de sabayon. Garneer met een takje kervel of peterselie. Serveer als voorgerecht met een glas droge, witte wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gepocheerde visquenelles met groenten en sabayon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven