Bakje garnalenragout

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnalenragout:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de korst van het brood en snijd het in plakken van 5 cm dikte.
  3. Snijd de sneden brood diagonaal door.
  4. Hol de driehoekjes tot 1 cm van de rand en bodem.
  5. Verhit in een steelpan de en pers de knoflook er boven uit.
  6. Bestrijk de broodbakjes aan alle kanten met het oliemengsel.
  7. Bak de bakjes 10 minuten in het midden van de oven bruin.
  8. Hak de garnalen fijn.
  9. Kook de garnalen in het met de citroenschijfjes 15 minuten op laag vuur, giet ze af en vang het vocht op.
  10. Snijd de in ringetjes.
  11. Verhit de in een koekenpan en fruit de 5 minuten.
  12. Voeg de al roerend toe en laat het geheel op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Voeg al roerend het opgevangen vocht toe en kook het in 5 minuten op laag tot een dikke ragout.
  14. Voeg al roerend het met , en garnalen toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  15. Verdeel de bakjes over 6 bordjes en schep de garnalenragout erin.
  16. Garneer het gerecht met en schijfjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
210 kcal
10%840 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bakje garnalenragout