Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spinazie/geitenkaas taartje met pancetta


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190˚- 200˚ C. Kook het ei hard in circa 10 minuten. Wok de (gewassen!) spinazie met circa 15 gram boter, 1-2 theelepels zout (naar smaak), snufjes peper (naar smaak) en de (met de knoflookpers uitgeknepen) knoflook in een wok of grote pan tot de spinazie na 3 a 4 minuten beetgaar is. Laat afkoelen. Verwijder zoveel mogelijk vocht. Doe dit door de spinazie goed uit te knijpen met de handen, het ruim uit te spreiden (op het hakblok bijv. ) en het daarna goed af te deppen met driedubbel gevouwen, papieren handdoeken. (Dit is erg belangrijk om te voorkomen dat de taartbodempjes na het bakken vochtig worden). Doe de spinazie in een kommetjes en dek het af. Laat 4 plakken diepvries hartige taartmix in enkele minuten ontdooien en druk deze voorzichtig met vochtige gemaakte vingers in 4 muffin-uitsparingen van de met boter ingevette muffinvorm. Snijd met een klein, scherp keukenmesje het overtollige deeg weg. Zorg er wel voor (door je vingers te gebruiken) dat de deeg overal ongeveer even dik verspreid is in de 4 muffinuitsparingen. Braad de plakjes pancetta-spek samen met de fijngesnipperde ui met een beetje boter in een koekenpan tot dat de spekreepjes goudbruin en crispy en de gesnipperde uitjes glazig, zijn. Leg de spekreepjes op een dubbelgevouwen papieren handdoek en dep het vet eraf met een ander stukje papieren handdoek. Roer vervolgens 1 eetlepel van het spek-boter-uitjes-vet door de spinazie. (Optioneel!) Beleg de zijkanten en de bodems van de inmiddels met deeg gevulde muffinuitsparingen met stukjes van de pancetta-plakjes. (Niet laten overlappen!) Laat de spekplakjes net iets boven de rand van de taartjes uitsteken! Verdeel vervolgens de helft van de fijngeraspte geitenkaas over de bodems van de 4 korstdeegtaartjes. Daarover de spinazie verdelen, daarover de rest van de geraspte geitenkaas. Plaats de muffinvorm met de 4 taartjes circa 12/13 minuten in de voorverwarmde oven van 190˚C - 200˚ C of tot de taartjes goudbruin zijn en de geitenkaas erop gesmolten is. Haal de taartjes uit de muffinvorm en vul (decoreer) ze verder op met het fijngehakte, hardgekookte ei. Garneer tenslotte de taartjes met wat paprikapoeder een takje peterselie, een half (zo klein mogelijk) snoep- of kerstomaatje en ringetjes van bosuitjes (of bieslook).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazie/geitenkaas taartje met pancetta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven