Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoete pompoensoep met kerrie recept
Zoete pompoensoep met kerrie recept

Zoete pompoensoep met kerrie


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Laat de boter smelten in een pan. Voeg de gehakte ui toe met de kerrie en laat afgedekt op laag vuur ca 25 minuten stoven tot de ui zacht is.
Schil intussen de pompoen (als het een kleine, jonge pompoen is, mag de schil blijven zitten). Verwijder zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Schil de appels, verwijder klokhuis en hak ze fijn.
Giet de bouillon bij de zachte ui, voeg de pompoen en appels toe en breng aan de kook. Op laag vuur en gedeeltelijk afgedekt ca 25 zacht laten koken tot de pompoen en de appels zacht zijn.
Zeef de soep, bewaar het vocht en doe de vaste ingrediŽnten in een keukenmachine of mengbeker. Voeg 2,5 dl van het opgevangen vocht toe en draai tot een glad geheel.
Voeg de puree weer aan de pan toe, roer het appelsap erdoor en nog 5 dl soepvocht tot de gewenste dikte in bereikt.
Breng op smaak met zout en peper en warm kort door.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete pompoensoep met kerrie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven