Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zelfgemaakte kippenbouillon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de kip van binnen en buiten. Doe de kip in een grote pan, giet er ca 2 liter water bij en breng aan de kook op middelhoog vuur.
Schep het schuim af zodat de bouillon niet troebel wordt.
Kook verder op laag vuur. Schep daarbij steeds het vet en schuim af.
Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken.
Pel de knoflook en de ui en halveer ze. Was de peterselie en pluk de blaadjes van de takjes
Voeg de groenten, de specerijen en de peterselie na 45 minutn aan de soep toe. Laat nog 45 minuten koken op laag vuur.
Haal de kip, de groenten en de kruiden uit de soep.
Giet de bouilon door een met een schone theedoek beklede zeef, breng de bouillon op smaak met zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zelfgemaakte kippenbouillon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven