Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Witloofsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Versnipper de sjalotten en het gewassen preiwit. Laat de boter wat bruinen en laat daarin de sjalotten 1 minuut fruiten. Voeg de prei toe en laat 3 4 minuten garen. Roer regelmatig om.

Snijd het witloof in stukken en voeg toe. Laat samen al roerend nog een tweetal minuten sudderen. Voeg het water met de opgeloste bouillon toe en laat stevig doorkoken. Kruid met peper en zout.

Serveersuggesties

Tip: Maak de soep een dag op voorhand: dat spaart de dag zelf tijd uit en de soep is nog lekkerder!

Allergenen Informatie

Voor dit witloofsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven