Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verse tomaten soep recept
Verse tomaten soep recept

Verse tomaten soep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui en knoflook en bak deze 5 minuten op laag vuur in de olie. Voeg de bloem toe en laat 5 min garen op heel laag vuur, af en toe roeren.
Halveer ondertussen de tomaten en bak ze in een andere pan in een scheutje olie.
Voeg de koude bouillon al roerend aan het ui en bloem mengsel toe en breng weer aan de kook. Voeg de tomaten uit de andere pan toe en de verse kruiden toe en laat 30 min koken zonder deksel op de pan. Hierdoor verdampt het vocht uit de tomaten en krijg je een intensere smaak.
Vis de takjes van de kruiden uit de pan en pureer met de staafmixer. Werk soep door een zeef zodat een gladde soep ontstaat. De puree die in de zeef achterblijft kan je voor een tapenade gebruiken of als basis voor een pastasaus.

Serveersuggesties

De tomaten maken het verschil tussen een lekkere of niet zo bijzondere soep. Koop hele rijpe Roma of pruimtomaten en voeg eventueel snoeptomaatjes toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit verse tomaten soep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven