Venkelsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de .
  2. Verwijder de stengels en verzamel het eventueel nog aanwezige groene loof.
  3. Hak het loof zeer fijn en vermeng het met 1 eetlepel dilletopjes.
  4. Zet het mengsel apart.
  5. Snijd de knol in vier delen, verwijder de harde kern en leg de buitenbladen apart.
  6. Maak de schoon en hak hem fijn.
  7. Vermeng de met de geplette en gehakte teen knoflook.
  8. Maak de schoon en verdeel 80 gram ervan in dunne lucifertjes.
  9. Doe dat als volgt:
  10. Maak schijven van 2 mm dik en hak die in reepjes van 2 mm breed.
  11. Bak het /knoflook-
    mengsel gedurende 10 minuten op laag "vuur" tot het zacht en doorschijnend is in 1 eetlepel .
  12. Kook nu de buitenbladen van de zachtjes 8 minuten in de bouillon tot ze zacht zijn.
  13. Haal ze uit de bouillon en schrap ze met een koksmes, aan beide zijden af, tot de nerven overblijven.
  14. Gooi de nerven weg en doe het schraapsel bij de gebakken .
  15. Hak nu de binnenbladen van de knol in fijne reepjes, dwars op de nerven.
  16. Kook de reepjes 3 minuten in de bouillon en doe ze dan bij de gebakken .
  17. Kook de aardappellucifertjes 7 minuten zacht in de bouillon en schep ze dan bij het venkel/sjalotmengsel.
  18. Pureer nu 2/3 deel van het venkel//aardappelmengsel, met een scheutje bouillon in de blender.
  19. Doe dan het gepureerde en ongepureerde samen met het bewaarde venkelloof en de dilletopjes en een paar kummelzaadjes in een pan en verwarm alles nog ca. 5 minuten zachtjes.
  20. Breng de soep op smaak met en .
  21. Verdeel de soep over twee soepkommen.
  22. Strooi er nog wat dilletopjes over en een eetlepel per kop.
  23. Roer heel kort door en dien op, samen met een paar kaas/soepstengels.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Venkelsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Venkelsoep
VariatieAantalGang
Prei venkelsoep1Soepen
Venkelsoep met zalm en krab1Soepen
Venkelsoep met krab en zalm1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
50 kcal
2%200 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Venkelsoep