Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Venkelsoep recept
Venkelsoep recept

Venkelsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de venkelknol. Verwijder de stengels en verzamel het eventueel nog aanwezige groene loof. Hak het loof zeer fijn en vermeng het met 1 eetlepel dilletopjes. Zet het mengsel apart. Snijd de knol in vier delen, verwijder de harde kern en leg de buitenbladen apart. Maak de sjalot schoon en hak hem fijn. Vermeng de sjalot met de geplette en gehakte teen knoflook. Maak de aardappel schoon en verdeel 80 gram ervan in dunne lucifertjes. Doe dat als volgt: Maak schijven van 2 mm dik en hak die in reepjes van 2 mm breed. Bak het sjalot/knoflook-
mengsel gedurende 10 minuten op laag "vuur" tot het zacht en doorschijnend is in 1 eetlepel olijfolie. Kook nu de buitenbladen van de venkelknol zachtjes 8 minuten in de bouillon tot ze zacht zijn. Haal ze uit de bouillon en schrap ze met een koksmes, aan beide zijden af, tot de nerven overblijven. Gooi de nerven weg en doe het schraapsel bij de gebakken sjalot. Hak nu de binnenbladen van de knol in fijne reepjes, dwars op de nerven. Kook de reepjes 3 minuten in de bouillon en doe ze dan bij de gebakken sjalot. Kook de aardappellucifertjes 7 minuten zacht in de bouillon en schep ze dan bij het venkel/sjalotmengsel. Pureer nu 2/3 deel van het venkel/sjalot/aardappelmengsel, met een scheutje bouillon in de blender. Doe dan het gepureerde en ongepureerde samen met het bewaarde venkelloof en de dilletopjes en een paar kummelzaadjes in een pan en verwarm alles nog ca. 5 minuten zachtjes. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over twee soepkommen. Strooi er nog wat dilletopjes over en een eetlepel room per kop. Roer heel kort door en dien op, samen met een paar kaas/soepstengels.

Serveersuggesties

Een warm-makende en -smakende soep voor een kille herfstdag!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit venkelsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven