Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uiensoep recept
Uiensoep recept

Uiensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een grote pan. Doe de uiringen, tijm en laurier erbij, plus wat zout. Verhit 40 minuten op laag vuur tot ze glazig en heel zacht zijn, maar niet verkleurd. Roer de bloem erdoor.
Voeg langzaam de wijn toe, en dan de bouillon. Breng de soep aan de kook; laat ’m 20 minuten pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en gooi weg. Proef en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.

Leg de sneden stokbrood op een bakplaat, bestrooi ze met twee-derde van de gruyère en laat de kaas in 2–3 minuten smelten onder een hete grill. Schep de soep in verwarmde kommen en leg op elke kom een snee brood. Bestrooi met de rest van de kaas, zet de kommen op de bakplaat onder de hete grill tot de kaas na ongeveer 2 minuten bubbelt en goudgeel is. Serveer de soep meteen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit uiensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven