Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep met grove croutons recept
Tomatensoep met grove croutons recept

Tomatensoep met grove croutons


Ingrediënten


Bereidingswijze


-Verhit de oven op 220 graden.

SOEP
-Trek alle tomaatjes van de takken, maar laat wel een paar blaadjes zitten. Snijd de grotere tomaten in kwarten en leg ze in een braadslede. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie en peper en zout over. Snijd de spaanse peper doormidden en verwijder de zaadjes en leg bij de tomaten op de braadslede. Pers er de gepelde knoflook bij en hussel alles even vlug door elkaar en zet 12 tot 15 minuten in de oven.

-Pel de uien, hak ze in grove stukken en doe ze met een scheut olijfolie en een snufje zout in de hete pan. Draai het vuur iets hoger en laat de uien onder regelmatig roeren zacht worden.

-Roer de balsamicoazijn door de tomaten en laat het vocht verdampen.

-Haal de braadslede uit de oven en kieper de hele boel bij de uien in de pan.

-Schenk de groenten in de pan heel voorzichtig in de keukenmachine. Doe er het grootste deel van de basilicum bij en hak tot een vrij grove consistentie. Schenk de eerste portie van het mengsel over in een pan en en hak de tweede portie. Roer de soep goed door en voeg naar smaak zout en peper toe en garneer hem met een lepel creme fresh en peen paar blaadjes basilicum.

Croutons
-Scheur het brood in 8 gelijke stukken en leg in een braadslede. Besprenkel met olijfolie en zout en zet het brood onder in de oven.

-Kijk hoe de croutons ervoor staan -zet de oven uit wanneer ze mooi goudbruin en lekker krokant zijn, maar laat ze wel staan om warm te blijven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep met grove croutons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven