Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep recept
Tomatensoep recept

Tomatensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de prei en snijd hem in ringen. Snijd de ui in kleine stukjes, eerst half door midden en daarna in plakjes. De ui een kwartslag draaien en weer in plakjes snijden. Als je verse tomaten hebt moet je het vel van de tomaten halen. Om dit gemakkelijk te doen, maak je aan de onderkant van de tomaat met een mesje een kruisje. Doe de tomaten in een kom en giet er kokend water op. Laat dit een halve minuut staan. Haal de tomaten er uit met een schuimspaan en leg ze in een kom met koud water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen. Snijd de tomaat in stukken. Smelt de boter in een grote pan en doe er groenten en tomatenstukjes in. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen. Roer er af en toe door. giet er nu 1,5 liter water bij en los de bouillonblokjes op. Laat dit een halfuur koken op een laag vuurtje. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met stokbrood. Om het nog lekkerder te maken, kun je er gehaktballetjes uit een blikje door doen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven