Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep recept
Tomatensoep recept

Tomatensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met het snijden van de tomaten en aardappelen in kleine stukjes. Verwarm hierna een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg hierbij de ui en de knoflook toe. Wanneer de uien een beetje glazig worden kun je de tomaten toevoegen. Hierna kan er wat tomatenpurree bij, die je goed door de tomaten heen moet roeren. Nu hoef je alleen nog een halve liter bouillon en de stukjes aardappel toe te voegen. Je kunt nu nog naar smaak wat kruiden toevoegen, zoals paprikapoeder, basilicum (die eerst nog in stukjes gescheurd moet worden), zout en peper. Wanneer dit gebeurt is, moet de soep ongeveer 15 minuutjes koken, tot de aardappelen helemaal gaar zijn. Wanneer ze uit elkaar vallen, zijn ze klaar. Nu kan het vuur uit, en moet de soep gepureerd worden. Hierna is de soep helemaal klaar en mag hij opgediend worden.

Serveersuggesties

Garneer de soep met basilicum, en serveer er een lekker stokbrood bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven