Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatenroomsoep recept
Tomatenroomsoep recept

Tomatenroomsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel de tomaten.
Snipper de uien.
Bak de uien glazig in een scheut olie.
Doe hier de tomaten puree bij en bak even aan.
Doe de ontvelde tomaten in de pan en stamp de tomaten kapot, laat dit even door koken.
Kneed ondertussen het gehakt met peper,zout en paprika poeder en het ei, maak hier kleine balletjes van.
Kook deze gaar in de runderbouillon.
Kook de soepgroente gaar in een aparte pan.
Flink peper en zout en 10/15 blaadjes basilicum bij de tomaten doen.
Haal hier de staafmixer doorheen tot een mooie gladde soep.
Doe een 1/4 liter bouillon bij de soep en roer door.
Doe de balletjes en de groente bij de soep en zet het gas uit
klop de slagroom lobbig (dus niet stijf).
Giet dit bij de soep en roer door.
De soep niet meer opkoken anders schift de room. Opwarmen mag wel
ook lekker als koude soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatenroomsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tomatenroomsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • De hoeveelheid gehakt lijkt mij overdreven voor 8 porties. 200 gram is meer dan genoeg voor een aardige portie balletjes. Waarom en fijnstampen en staafmixen? Staafmixen is toch genoeg. Wanneer moete... Lees reactie
    Barbeer gaf dit recept op 27 juni 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven