Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise kippensoep recept
Thaise kippensoep recept

Thaise kippensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorwoord. De lekkerste Thaise kippensoep heb ik gegeten op de grootste brigantijn ter wereld, De Swan van Makkum, op weg naar Sail Amsterdam 2000. Geen steriele plofkipfilet maar lekker plukken in je bordje. Voorbereiding: Snijd of hak een kip in 8 stukken. Snijd ook de stengels sereh en gemberwortel in stukken. Spaans pepertje brunoise snijden en verse koriander grof snijden. De wortelen in stukken en de paprika julienne snijden Ui en knoflook fijn snipperen. Bereiding: Bak de gezouten kip in een klein beetje lichte olie samen met ui, knoflook en laos aan. Voeg 1 liter water toe en gaar de kip gedurende een uur. Voeg na 15 minuten de sereh, gemberwortel, wortelen, peultjes en paprika toe en laat het dan nog gedurende 15 minuten op een laag vuur staan. Daarna de kokosmelk met santen toevoegen. 5 minuutjes laten trekken. Met zeezout op smaak maken. De kipstukken over 4 soepborden verdelen. De overgebleven soep waar de gember en sereh uitgehaald zijn, bij de kip gieten en afmaken met verse koriander.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit thaise kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven