Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes.
    Snijd de helften schuin in smalle reepjes.
  2. Verwijder het buitenste blad van het en snijd de stengel in stukjes van circa 4 centimeter.
    Knip de djeroekblaadjes doormidden.

    Snijd de in smalle reepjes.
  3. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in niet al te dunne repen.

    Verhit de in een pan en roerbak de reepjes kip tot ze wit zijn.
  4. Voeg de peper, , djeroekbladen en toe en roer het geheel nog 1 minuut.

    Roer de , 1/2 liter water en de bouillontablet door het mengsel en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep zachtjes circa 8 minuten koken.

    Verwijder de stukjes en de djeroekblaadjes uit de soep.
  6. Voeg dan de paddestoelen toe en kook die circa 2 minuten mee.
  7. Roer de en de sambal door de soep.

    Roer vlak voor het serveren de door de soep.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, kippenbouillontablet, sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillontablet en sambal oelek
  • vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus en sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillontablet
  • sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik vind de soep verrukkelijk, vooral het citroengras maakt het een lekkere lichte soep.
Mirjan 31 oktober 2011
Prima recept! Ik had natuurlijk niet alle ingrediënten, dus heb hier wat weggelaten en daar wat toegevoegd. Ik heb de soep over een kom rijst gegoten zodat het als "maaltijd" genuttigd kon worden
senlin 20 februari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
83 kcal
4%332 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
2%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Thaise Kip-kokossoep met oesterzwammen