Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaanse vissoep Zarzuela recept
Spaanse vissoep Zarzuela recept

Spaanse vissoep Zarzuela


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding. Breek de koppen van de gamba’s en maak ze schoon. Pel de garnalen uit hun schaal en maak het darm/maagkanaal schoon. Koppen en schalen bewaren voor de bouillon. Snijd ui en paprika julienne en de Spaanse peper zonder zaadlijsten brunoise. Spoel de vis onder de kraan af en snijd de inktvis in dunne ringen. Doe brood en amandelen in de blender en maak het fijn. Leg het mengsel uitgestreken op bakpapier en laat het in de oven goudkleurig worden. Doe de tomaten in de blender en maak ze fijn, zeef de tomaten. Hak de peterselie fijn. Kneus de saffraandraadjes fijn. Bereiding. Doe een beetje olie in een pan en bak de gambakoppen en schalen aan. Goed roeren dat ze niet verbranden. Er komt een typisch geurtje vanaf. Voeg daarna de witte wijn toe en laat het geheel onder een deksel zachtjes smoren. Vervolgens gaan we de julienne gesneden groenten en de Spaanse peper in olie bakken, totdat ze glazig worden. We voegen dan met een knoflookknijper fijngemaakt teentje knoflook toe. Voeg achtereenvolgend de gekneusde saffraan en een glas cognac toe. Na het verdampen van de alcohol voeg je de gezeefde tomaten, tomatenpuree en jus van de gamba’s, alsmede twee laurierblaadjes toe. (De jus door een zeef halen en de koppen lichtjes uitdrukken.) De verkregen soep mag nu niet meer koken. Pocheer nu in de soep achtereenvolgend de mosselen, visfilet en als laatste de inktvisringetjes. Roer ook nog twee eetlepels peterselie door de soep. Afmaken met citroensap en de goudbruine picada. De laurierblaadjes verwijderen en op smaak maken met zout, peper en eventueel nog een beetje citroensap. Opdienen. Doe de vissoep in een soepkom en verdeel de mosselen, gamba’s, filet en inktvisringen over de soepkommen. Versier de soep met peterselie en eventueel nog wat Hollandse garnaaltjes.

Serveersuggesties

Door meer picada te maken kun je een steviger maaltijd maken, die je in de oven kunt garen. Heb je kleine éénpersoons ovenschotels dan kun je een mooie schotel maken met één langoustine per persoon boven op de schotel. ( 8 minuten op 180 graden Celcius) Voor de vis zijn verschillende variaties mogelijk, b.v. zeebaars, zeewolf, tarbot etc. Voor de mosselen, kun je ook venusschelpen of sint jacobsschelpen (Coquilles Saint-Jacques) gebruiken. Serveren met een stokbroodje of naan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spaanse vissoep zarzuela recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven